Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
½ κούπα λάδι
½ λευκό κρασί
2 μέτριες πατάτες
2 φύλλα δάφνη
½ κουταλάκι κύμινο
Αλάτι & πιπέρι
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να πάρει μία – δύο βράσεις. Πετάμε το νερό και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζουμε το χταπόδι μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού βράσει για λίγο το φαγητό (περίπου 10 λεπτά) ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (σχεδόν1 ώρα).
Το Μυστικό της Συνταγής
Για πιο πικάντικο στιφάδο ανακατεύουμε ½ κούπα κρασί με μια κουταλιά κέτσαπ και το ρίχνουμε στο τέλος στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το σβήνουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου