Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Υλικά για 3 μερίδες:

    1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
    1 καρότο
    ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
    3 μικρές πατάτες
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 φλιτζάνι καλαμπόκι
    7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
    ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση


Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)

 Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή

Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου