Περί Θείας Ευχαριστίας-Αγιορείτου Μοναχού

* Να κοινωνούμε με προσοχή και προσευχή, με βαθειά κατάνυξη και ευλάβεια.Με συναίσθηση της αναξιότητας μας, με την πρέπουσα νηστεία.Με εξομολόγηση ειλικρινή, η οποία κατορθώνει την απαλλαγή απο τα πάθη.Με πίστη θερμή και ζώσα. Με ακράδαντη πεποίθηση ότι αυτό που μεταλαμβάνουμε είναι το σώμα και το αίμα του δι ημάς σαρκωθέντος Ιησού.

* "  Μετά φόβου Θεού  πίστεως και αγάπης προσέλθετε ". Αγάπη εις Εκείνον ο Οποίος πρώτος μας αγάπησε και παρέδωσε εαυτόν υπέρ ημών.

*Με τη Θεία Κοινωνία θανατώνεται η αμαρτία που υπάρχει μέσα μας, και μας εμφυτεύει τη θεία ζωή.

* Να προστρέχουμε στη Θεία Κοινωνία έχοντας συναίσθηση της αναξι'οτητάς μας. Ο Χριστός ζητά απο μας συντριβή και ταπείνωση.Αν μας ενοχλεί κάτι πρέπει να το τακτοποιήσουμε. Αν π.χ. μαλώσαμε με κάποιον πρέπει να συμφιλιωθούμε μαζί του και ύστερα να κοινωνήσουμε.

* Να εξομολογείστε συχνά, να κοινωνείτε αξίως και να αγαπάτε τους ανθρώπους.

* Εχεις κακία με κανέναν; Μην πηγαίνεις να κοινωνήσεις.

*Τρία πράγματα οι δαίμονες φοβούνται περισσότερο: το Βάπτισμα, τον Σταυρό και την Θεία Κοινωνία.

*Όσο συχνότερα μεταλαμβάνεις, εννοείται με μετάνοια και εξομολόγηση, μεταλαμβάνεις αυτήν την ζωήν. Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα, έχει ζωήν αιώνιον, λέγει ο Κύριος.

*Ονομάζεται Ευχαριστία, γιατί αποτελεί ανάμνηση πολλών ευεργεσιών και ανακεφαλαίωση της πρόνοιας του Θεού και επειδή με όλα προετοιμάζει να ευχαριστήσουμε.

Αγιορείτου Μοναχού
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη
Share on Google Plus

About Deppy S

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου